Basket

Your shopping cart is still empty.

Add a product and start shopping.

Total amount

Order subtotal:
CHF
Delivery costs:
CHF

Total:

CHF
Enlarged picture Close
Close
1kg

Preserving Sugar

Coop

Average rating: 4.5 of 5 8 ratings

2.10

Price per 1 Kilogram
2.10/1kg
This product is currently unavailable online.
Product information

Freshness guarantee

Keeps for at least 30 days after receipt

Country of production

Switzerland

Raw materials origin

Switzerland (Zucker)

Nutrition information

Ingredients

Zucker (Europa, Schweiz), Geliermittel (E 440), Säuerungsmittel (E 330, E 331), Palmfett.

Description

Gelierzucker
For universal use in the ratio 1:1 to 2:1.
preserving sugar gives your jams and jellies full flavour, perfect sweetness and long shelf life without preservatives. It sweetens and gels at the same time, while preserving the aroma, taste and colour of fresh or frozen fruits.
More information

Storage

Trocken und kühl (nicht im Kühlschrank) aufbewahren. Nach dem Öffnen wieder gut verschliessen oder Inhalt in einer Vorratsdose aufbewahren.

Notes on use

1 kg Früchte, gewaschen und gerüstet mit 500 g-1 kg Gelierzucker.
1 kg vorbereitete Früchte mit 500 g Gelierzucker aufkochen und 1 Minute sprudelnd kochen. Anschliessend restlichen Gelierzucker zugeben (je nach gewünschter Süsse bis zu 500g) und weitere 3-5Minuten kochen lassen. Ab und zu rühren. Schaum abschöpfen (nicht in der Pfanne abkühlen lassen) und sofort in heiss ausgespülte Gläser randvoll abfüllen und verschiessen. Gläser auf den Kopf stellen.
Bei Gelierungen mit mehr als 500 g Zucker ist die zweimalige für ein gutes Resultat.
Gelee: Gleiche Zubereitung mit maxi-mal 1 Liter Saft.

Article number

3030013

Supplier

Coop
P.O. Box 2550, CH-4002 Basel
Phone: 0848 888 444
Website: www.coop.ch