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Pulled pork sandwiches
30 m active | 6 h 30 m total
Nutrition facts per serving:
  • Energy in kcal about 938
  • Fat about 39g
  • Carbohydrates about 79g
  • Protein about 55g
This is needed
This is needed for 4 people
Red cabbage
  • 1 EL caraway seeds
  • 2 EL paprika
  • 1 garlic clove
  • 1 EL yellow mustard seed
  • 0.5 TL nutmeg
  • 1 EL coarse sea salt
  • 600 g pork knuckles
Rotkabis
  • 300 g red cabbage, fein gehobelt
  • 1 dl water
  • 1.5 dl white wine vinegar
  • 1.5 TL salt
  • 1 EL sugar
Sandwiches
  • 8 Scheiben bread, je ca. 100 g (z.B. Sauerteigbrot)
  • 100 g crème fraîche
  • 150 g Gruyère, in dünnen Scheiben
Backen
  • 0.5 Bund radish, in Scheibchen
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And that's how it's done
And that's how it's done
Red cabbage
Thinly slice the red cabbage. Bring the water to the boil with the vinegar, salt and sugar. Add the red cabbage and allow to infuse for several minutes.
Sandwiches
Cut the Gruyère into 4 slices. Spread the crème fraîche over half of the slices of bread, top with the meat and cheese, place on a baking tray and warm through in the oven for approx. 3-4 mins. at 150 °C until the cheese starts to melt, remove from the oven. Slice the radish, arrange on top of the sandwiches with the drained red cabbage, cover each one with a slice of bread, serve immediately.
Rotkabis
Wasser mit Essig, Salz und Zucker aufkochen. Pfanne von der Platte nehmen, Rotkraut beigeben und darin ziehen lassen.
Sandwiches
Die Hälfte der Brotscheiben mit Crème fraîche bestreichen, mit Fleisch und Käse belegen, auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen, restliche Brotscheiben daneben legen.
Backen
Brotscheiben ca. 10 Min. in der Mitte des auf 180 °C vorgeheizten Ofens backen, bis der Käse zu schmelzen beginnt. Herausnehmen, Radiesli und das abgetropfte Rotkraut auf den Sandwiches verteilen, mit je einer Brotscheibe bedecken, sofort servieren.